မန်ကျည်းသီးစိမ်းချက်
ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ
မန်ကျည်းသီးစိမ်း
ထန်းလျက်၊ ဆား
ငရုတ်သီးစိမ်း
ကြက်သွန်ဖြူ/နီ
ပြင်ဆင်ပုံ
၁။ မန်ကျည်းသီးစိမ်းတောင့်ကို ရေစပ်စပ်နှင့်ပြုတ်။ နူးလာလျှင် အအေးခံပြီး အေးလျှင် လက်ဖြင့်ချေ၍ အနှစ်ရည်ကို စစ်ယူထားပါ။
၂။ ကြက်သွန်ဖြူ/နီ ထောင်းထားပါ။
၃။ မန်ကျည်းသီးစိမ်းပြုတ်ရည်ထဲသို့ ထန်းလျက်၊ ဆား၊ အချို့မှုန့်တို့ထည့်ပါ။ ပြီးလျှင် ကျိုပါ။ ငရုတ်သီးစိမ်း ဓားပြားရိုက်ထည့်ပြီး ဖိုမှချ။
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
ငရုတ်သီး၊ကြက်သွန်ဖြူ/နီထောင်းကိုဆီသတ်ပြီး၎င်းဆီသတ်ထဲသို့မန်ကျည်းသီးစိမ်းပြုတ်လောင်းထည့်၊ ထန်းလျက် (ဝါ) သကြားအနည်းငယ်ထည့်။ ချခါနီး ငရုတ်သီးစိမ်းဓားပြားရိုက်ထည့်ပါ။
Comments
Post a Comment