စွန်တန်ပာင်းရည်

ပာင်းရည်မပါရင် ထမင်းမစားတတ်သူ
အတွက် လွယ်ကူလျင်မြန်ပြီး ချဉ်စပ် အရသာရှိတဲ.
စွန်တန်ပာင်းရည်ပါ…ကြိုက်တဲ.သူအတွက်ပေါ.နော်..
အချို.က အာလူး၊ ဝက်ရိုးတို.နှင့် ပာင်းရည်ချက်စားကြပါတယ်

စွန်တန်ပာင်းရည် အတွက်

စွန်တံခြောက် - 2 ခု
ကြာညို. (သို.) ပဲငံပြာရည်အနောက်- ထမင်းစားဇွန်း- 1 ဇွန်း
ဆား ၊ အရသာမှုန်. - အနဲငယ်စီ
ဂျင်း - 2” ကို အခွံခွာရေဆေးပြီး မညှက်တညှက်ထောင်းထားပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ - 3 မွာကိုလဲ အခွံခွာရေဆေးပြီး ဓါးပြားရိုက်ထားပါ။ ငရုပ်သီးစိမ်း- 5 တောင့် ကိုလဲဓါးပြားရိုက်ထားပါ။
ကြက်သွန်ပင် - 2 ပင် ကို ရေဆေးပြီး နုတ်နုတ်လှီးထားပါ နံနံပင် - 1 ပင် ကိုလဲ ရေဆေးပြီး နုတ်နုတ်လှီးထားပါ။

ပြုလုပ်နည်း

စွန်တံခြောက်ကို ရေဆေးကာ ပာင်းရေသောက်ပုဂံကြီးထဲသို. ထည်.ပြီး ကြာညို.၊ ဆား၊ အရသာမှုန်.၊ မညှက်တညှက်ထောင်းထားသောဂျင်း၊ ဓါးပြားရိုက်ထားသော ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ပါးပါးလှီးထားသော ကြက်သွန်ပင်နှင့်နံနံပင်တို.ကိုထည်.ကာ ရေနွေးကိုစွန်တံမြုတ်ရုံထည်.ထားပါ။ စွန်တံ အချဉ်ဓါတ်နှင့် အရသာများအာလုံးရေနွေးတွင်ပျော်ဝင်စေရန်အ တွက်ပါ။ထမင်း စား ခါ နီးမှ ရေနွေး ကို ပာင်းရည်ပုဂံ အပြည်.(200 ml) ထည်.ကာအပေါ.အငံမြည်းပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီရှင်…

Credit; Myanmar Food & Other

Comments

Popular posts from this blog

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်

တို့ဟူးသုပ်

မျှစ် အစပ်ကြော်