မျှစ်နှင့် ပဲပြုတ်ကြော်

-အရမ်းလွယ် လွယ်ကူပြီး စားလို.ကောင်းတဲ. အရံပာင်းလေးပါ။ မျှစ်နှင့်ပဲပြုတ်ကြော်အတွက်

- မျှစ် - ( 10 ကျပ်သား )နုတ်နုတ်လှီးထားသောမျှစ်ဝါ ကို 15 မိနစ်ခန်.ပြုတ်ပြီး ရေအေးစိမ်၊ အေးလျှင်ရေစစ်ကာရေညှစ်ထားပါ၊ -စားတော်ပဲပြုတ်အိအိ ( 5 ကျပ်သား) - .. -ကြက်သွန်ဖြူ - 3 မွာ ကို အခွံခွာရေဆေး ပြီး မညှက် တညှက်ထောင်းထားပါ။ -ဆီ- ထမင်းစားဇွန်း - 2 ဇွန်း - ဆား၊ နနွင်း၊ အရသာမုန်. အနဲငယ်စီ

-ကြော်မည်.အိုးထဲသို. ဆီထည်.ကာ ဆီကျက်လျှင် ကြက်သွန်ဖြူ နှင့် နနွင်းအနဲငယ်ကို
ထည်. ကာ နီညိုရောင်သန်းအောင် ဆီသတ်ပြီး မျှစ်နှင့် ဆား၊အရသာမှုန်.တို.ကိုထည်.ကာ
10 မိနစ် ခန်.သမအောင်မွေပြီးကြော်ပါ။ ထိုနောက် စားတော်ပဲပြုတ်ကိုထည်.ကာ ပဲမကျေသွားအောင်
5မိနစ်ခန်. ဖြည်းဖြည်း  ဆက်တိုက်မွေကြော်ပြီး အရသာရှိတဲ. အရံပာင်း တစ်ခွက်ကို သုံးဆောင်နိုင် ပါပြီရှင်…

Comments

Popular posts from this blog

တို့ဟူးသုပ်

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်

ပဲ ကြော် (သို့) ပဲကပ် ကြော်