သက်သတ်လွတ်ပဲဟင်း

ပဲတွေကို....ညထဲက Pressure cooker နဲ့ ပြုတ်ထားလိုက်တာပါ.. ပဲပြုတ်ဖို့ လက်ကျန်ပဲကို ကြည့်လိုက်တော့.. ကုလားပဲက နို့ဆီဘူးဝက်စာ... ပဲနီလေးလဲ ဘူးဝက်စာဘဲမို့ ၂မျိုးပေါင်းပြီး ရေသေချာဆေး..ဆနွင်းနဲ့ ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြုတ်လိုက်ပါတယ်...

နောက်နေ့မနက်မှာ ကြိတ်ထားပြီးသား ငရုတ်ပွ၊ ကြက်သွန်နီ/ဖြူ၊ ဂျင်းတို့ထဲကို ကြက်သွန်ဖြူထပ်ထည့်ပြီး ဆီသပ်ပါတယ်... ဆီသပ်တဲ့ အထဲမှာ..မူန်ညှင်းစေ့လေးတွေနဲ့ ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက် ချွေထားပြီးသား၅ရွက်လောက်ထည့်ပါတယ်

ဆားအနေတော်လောက်ထပ်ထည့်ပါတယ်... အချဉ် မထည့်တော့ဘဲ.. အဆိမ့်ဘဲချက်လိုက်ပါတယ်... ကျမအမေက မဆလာသိပ်မကြိုက်တော့ မဆလာ မထည့်တော့ပါဘူး.. မုန်ညှင်းစေ့နဲ့ ပျဉ်တော်သိမ်ကမွှေးနေပါပြီ...

ဟင်းရည်အပြစ်အကြဲစိတ်တိုင်းကျရင်တော့ မီးပိတ်လိုက်ရုံပါဘဲ.. ကျမကတော့ ခပ်ပျစ်ပျစ်လေးချက်ထားပါတယ်

Comments

Popular posts from this blog

တို့ဟူးသုပ်

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်

ပဲ ကြော် (သို့) ပဲကပ် ကြော်