ပဲပျင်းစေ.(သို.) ပဲထောပတ်နှင့်သခွားသီးပာင်းချို

ဒါလဲရှမ်းပြည်ကပာင်းတခွက်ပါပဲ…. ဒီမှာတော. ပဲပျင်းစေ.ဝယ်မရလို.  ပဲထောပတ်နဲ.ပဲချက်ထား ပါတယ်ရှင် ပဲပျင်းစေ.(သို.) ပဲထောပတ် - 200g သခွားသီးမှည်. - တစ်လုံး - 400g ဆား၊ နနွင်း၊ အရသာမုန်. အနဲငယ်စီ ကြက်သွန်ဖြု နှင့်ဂျင်း အနဲငယ် ကိုအခွံခွာကာ ဒါးပြားနှင့်ရိုက်ထားပါ..

ပဲပြင်းစေ.ကိုရေဆေးပြီး အိုးထဲထည်.ကာနူးအောင်ပြုတ်ပါ… ပဲနူးပြီဆိုလျှင် ဆား၊ နနွင်း၊ အရသာမုန်.၊ ကြက်သွန်ဖြု နှင့်ဂျင်းထည်.ကာသမအောင်မွေပြီး ရေနွေး 1 liter ရော.ရော.လောက်ထည်.ကာ ပွတ်ပွတ်ဆူလျှင် အစေ.ထုတ် အခွံခွာကာရေဆေးပြီး တစ်လက်မပတ်လည်တုန်းထားသော သခွားသီးရင့်ရင့်မှည့်မှည့်ကိုထည်.ပြီး ရေအနဲငယ်ခန်းအောင် 15 မိနစ်ခန်.  မီးအနေတော်နှင့်ချက် ခါသုံးဆောင်လို.ရပါပြီရှင်.. ကျွန်မအဖိုးကတော. ချဉ်ပေါင်လက်ကြားကိုပါထည်.ချက်လေ.ရှိသည်..

Comments

Popular posts from this blog

တို့ဟူးသုပ်

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်

ပဲ ကြော် (သို့) ပဲကပ် ကြော်