ရှမ်းပဲပုတ်စိချက်စပ်စပ်လေး

ဒီနေ.တော.ရှမ်းပြည်ကနေမေမေကြော်ပေးလိုက်တဲ.ပဲပုတ်စိကြော် (မှတ်ချက်-ရန်ကုန်မှာရောင်းတဲ. ချဉ်ငံငံဆပ်တောက်တောက် ပဲငပိမပာုတ်ဘူးနော် ချိုဆိမ်.ဆိမ်.အရသာနဲ. နှပ်ထားတဲ.ပဲပုတ်စိ)
ကို ခရမ်းချဉ်သီး ဂျူးမြစ်ရောကာချက်ပြီး ရှမ်းမုန်.ညှင်းချဉ်၊ ကုလားပဲစစ်နဲ.လုပ်ထားတဲ.တိုပာူးခေါက်ကြော်၊ စွန်တံပာင်းရည်၊ ငါးနီတူကြော်နဲ.ပာင်းတွဲပြီးစားလိုက်တာ
ထမင်း နှစ်ပန်းကန်တောင်ကုန်သွားပါတယ်..

ရှမ်းပဲပုတ်စိချက်စပ်စပ်လေး

-ပဲပုတ်စိ - ရေနွေးကြမ်းပုဂံ တစ်လုံး-ဂျုးမြစ် - 100 g ကို ခေါင်းဖြတ် ရေဆေးပြီးတစ်လက်မစီလှီးထားပါ။
-ခရမ်းချဉ်သီး (2) လုံး ကို ရေဆေးပြီးပါးပါးလှီးထားပါ။ -ကြက်သွန်ဖြူ- ၂တက်နှင့် ကြက်သွန်နီ 2လုံးကို အခွံခွာရေဆေးပြီး ငရုပ်အရောင်တင်မှုန်.ထမင်းစားဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း 5တောင့်နှင့်ရောကာညှက်အောင်ထောင်းထားပါ။ -ဆား၊ နနွင်း၊ အရသာမှုန်.၊ ငံပြာရည် - အနဲငယ်စီ
-ငရုပ်သီးစိမ်း -၅ တောင့်ကိုရေဆေးထားပါ -နံနံပင် - ၂ ပင်ကို ရေးဆေးထားပါ။ -ချက်မည်.ဒယ်အိုးထဲသို. ကြက်သွန်ဖြူ၊နီနှင့်နနွင်း ထည်.ကာဆီသတ်ပြီးနီညိုရောင်သန်းလာလျှင် ပဲပုတ်စိ၊ ဆား၊ အရသာမှုန်.၊ ငံပြာရည်တို.ကိုထည်.ကာသမအောင် မွေပြီး5 မနှစ်ခန်.ကြာလျှင် ခရမ်းချဉ်သီးထည်.ကာ ကြေအောင်ချက်ပါ။ ခရမ်းချဉ်သီးကြေလျှင် ဂျူးမြစ်၊ ငရုပ်သီးစိမ်းနှင့်ရေအနဲငယ် ထည်.ပြီး ခရမ်းချဉ်သီးလိပ်ပြီးဆီပြန်လျှင် ပဲပုတ်ကြိုက်သောသူတွေ အတွက် အရသာရှိသော ပဲပုတ်စိချက်စပ်စပ်လေးကို မိမိကြိုက်ရာပာင်းတွဲများဖြစ် သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီရှင်… ရှမ်းပြည်မှာတော. ဂေါရခါးသီးပြုတ်၊ မုန်ညှင်းဖူးပြုတ်၊ တိုပာူးခေါက်ကြော်၊ ကြွေမုန်.ကြော်တို.နှင့် တွဲကာ သတ်သတ်လွတ်စားသူများစားသုံးကြပါတယ်ရှင်

Credit; Myanmar Food & Other

Comments

Popular posts from this blog

သက်သတ်လွတ်မုန့်ဟင်းခါး

ကြိုက်သူများအတွက် `` တို့ဟူးနွေး ပြုလုပ်နည်း ´´

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်