ပဲပုပ်ကင် ခရမ်းချဉ်သီးထောင်း

 ရှမ်းပြည်ဘက်မှာ ထောင်းစားလေ.ရှိတဲ. ခရမ်းချဉ်သီးပဲပုပ်ထာင်းလေးပါ။

- ပဲပုပ် သုံးလက်မပတ်လည် အဝိုင်း ( ၂)ချပ်ကို မီးကင်ပြီး အအေးခံထားပါ။ -ရှမ်းကြက်သွန်ဖြူ - တစ်လုံးကို အခွံခွာထားပါ။ -ငရုပ်သီးစိမ်း (၁၅) တောင့် ကို မီးကင် (သို.) ပြုတ်ထားပါ။ -ခရမ်းချဉ်သီး မှည်.နှစ်လုံးကိုလဲ မီးဖုတ် (သို.) ပြု တ်ကာ အခွံခွာပြီး ကပ်ကြေးနှင့် နှုတ်သွားစေရန်ညှပ်ထားပါ။
- နံနံပင် - တစ်ပင်ကို ရေဆေးကာ ပါးပါးလှီးထားပါ။ -ငရုပ်သီးအလှော်မှုန်. ထမင်းစားဇွန်း- ၁ ဇွန်းယဆား အနဲငယ် -ငရုပ်ဆုံထဲသို. ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ငရုပ်အလှော်မှုန်.၊ဆား။ ပဲပုပ်ကို လက်နှင့်
ချေကာ ထောင်းပါ။ညှက်လုအနေအထားပါ ခ၇မ်းချဉ်သီးနှင့် နံနံပင်ထည်.ကာထောင်းပြီး ဇွန်းလေးသမ အောင်နယ်ပြီး ငရုပ်ကျ ဉ်ပွေ.နှင့် ဖွဖွထောင်းပြီး မိမိနှစ်သက်ရာ ဟင်းချိ ုနှင့်တွဲကာ သုံးဆောင် နိုင်ပါပြီရှင်..

Credit; Myanmar Food & Other

Comments

Popular posts from this blog

တို့ဟူးသုပ်

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်

ပဲ ကြော် (သို့) ပဲကပ် ကြော်