ပုန်းရည်ကြီးသုပ်

သက်သက်လွတ်ပုန်းရည်ကြီးသုပ် သုပ်စားပါတယ်၊ မြေပဲဆန်လှော်ပြီးသားကို ညက်အောင်ကြိတ်ထည့်ထားတာမို့ ဆိမ့်ဆိမ့်လေးနဲ့ စားကောင်းပါတယ်၊ ကြက်သွန်ဖြူ ပါးပါးလှီး၊ ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီးပြီး ရေနဲ့ ၃ ခါဆေး၊ စစ်ထားပါတယ် ဒါမှကြက်သွန်က  ပူအစပ်တွေလျော့ပြီး ချို မှာပါ၊ ငရုတ်သီးကိုလဲ ခပ်ထူထူလေး ညှပ်ထားတော့ အစပ်မစားချင်ရင် ဖယ်စားလို့ လွယ်ပါတယ်၊

ပဲဆီမွှေးမွှေးကို ရွှဲရွှဲဆမ်းပြီး သုပ်ထားတဲ့ ပုန်းရည်ကြီး အဆိမ့်သုပ်ရယ် ထမင်းပူပူလေးရယ်ဆိုရင် သက်သတ်လွတ်စားတဲ့အခါ အလွန်အဆင်ပြေတယ်လို့ ထင်ပါတယ် 

(တီညိုစတိုင်)

Comments

Popular posts from this blog

သက်သတ်လွတ်မုန့်ဟင်းခါး

ကြိုက်သူများအတွက် `` တို့ဟူးနွေး ပြုလုပ်နည်း ´´

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်