ပဲဇောင်းလျားသီးသုပ်
ပဲဇောင်းလျားသီး သုပ်အတွက်
ပဲဇောင်းလျားသီး နုနု (၁၀) တောင်. ကြက်သွန်နီတစ်လုံး ဆား၊ အရသာမှုန်.- ငံပြာရည်- အနဲငယ်စီ၊
ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊ ထမင်းစာဇွန်း ၁ ဇွန်း၊ ပုဇွန်ခြောက်ထောင်း - ထမင်းစာ:ဇွန်း ၁ ဇွန်း၊ မြေပဲ လှော်ထောင်း ထမင်းစာဇွန်း ၂ ဇွန်း၊ သံပုရာသီးတခြမ်း။
ပဲဇောင်းလျားသီး ကိုထိပ်နှစ်ဖက်ဖြတ်ကာ ရေစင်စင်ဆေးပြီး ပါးပါးလှီးထားပါ။ ကြက်သွန်နီ ကို အခွံခွာကာ ပါးပါးလှီးပြီးနှစ်ရေလောက်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ။
စားခါနီးမှ ပါးပါးလှီးထားသော ပဲဇောင်းလျားသီးနှင့်ကြက်သွန်နီ သုပ်မည်.ပုဂံထဲသို.ထည.်ကာဆား၊ အရသာမှုန်.၊ငံပြာရည်၊ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊ ပုဇွန်ခြောက်ထောင်း၊ မြေပဲလှော်ထောင်း၊ နှင့် သံပုရာ သီးတခြမ်း ကိုညှစ်ထည်.ကာ သမအောင်နယ်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီရှင်
Credit; Myanmar Food & Other
Comments
Post a Comment