ငှက်ပျောကြော်
ရခိုင်ငှက်ပျောသီးမှည့်မှည့် ၇လုံး ကောက်ညှင်းမှုန့်ထမင်းစားဇွန်းနဲ့ ၅ဇွန်း၊ နှမ်းနက် ထမင်းစားဇွန်းနဲ့ ၂ဇွန်း ဆော်ဒါမှုန့် အနည်းငယ်၊ ဆားလဖက်စားဇွန်းနဲ့ တဇွန်း ငှက်ကျောသီးတွေကို ခြေပြီး သမ အောင်နယ်၊ နာရီဝက်လောက်နှပ်ထားပြီးမှ ဆီပူပူ များများထဲမှာ ထမင်းစားဇွန်းနဲ့ တဇွန်းချင် ခပ်ပြီး တခုနဲ့ တခု မကပ်အောင်ထည့်ကြော်တဖက်နီလာရင် နောက်တဖက်လှန် သကြားမလိုဘဲ အလွန်ချို ပြီး နှမ်းစေ့လေးတွေနဲ့ မွှေးနေတဲ့ ငှက်ပျော်ကြော်လေးပါ၊
မနက်ခင်းစာကော်ဖီနဲ့ဘဲသောက်သောက်.. နေ့လည်ဘက် အဆာပြေ အပျင်းပြေဘဲစားစား အဆင်ပြေပါတယ်၊ ကောက်ညှင်းမှုန့်အစား ဆန်မှုန့်အစိမ်း၊ ဂျုံမှုန့်တို့ကိုလဲသုံးနိုင်ပါတယ်၊ မုန့်ရဲ့ အကျော့အမာကတော့ သုံးတဲ့ အမှုန့်ကြောင် ကွာခြားသွားမှာပါ၊
ဆီနဲ့ မကြော်ဘဲ ရေနွေးငွေ့နဲ့ ပေါင်းပြီး အုန်းသီးခြစ်ထားတာလေးတွေနဲ့လဲ စားနိုင်ပါတယ်၊
(တီညိုစတိုင်)
မနက်ခင်းစာကော်ဖီနဲ့ဘဲသောက်သောက်.. နေ့လည်ဘက် အဆာပြေ အပျင်းပြေဘဲစားစား အဆင်ပြေပါတယ်၊ ကောက်ညှင်းမှုန့်အစား ဆန်မှုန့်အစိမ်း၊ ဂျုံမှုန့်တို့ကိုလဲသုံးနိုင်ပါတယ်၊ မုန့်ရဲ့ အကျော့အမာကတော့ သုံးတဲ့ အမှုန့်ကြောင် ကွာခြားသွားမှာပါ၊
ဆီနဲ့ မကြော်ဘဲ ရေနွေးငွေ့နဲ့ ပေါင်းပြီး အုန်းသီးခြစ်ထားတာလေးတွေနဲ့လဲ စားနိုင်ပါတယ်၊
(တီညိုစတိုင်)
Comments
Post a Comment