မျှစ်သုပ်

-မျှစ် - 5ကျပ်သား (သို.) 150 g ကို ( နုတ်နုတ်လှီးပြီးသားမျှစ်ဝါ) -ကြက်သွန်နီတစ်လုံး
-ဆား၊  အရသာမှုန်.- ငံပြာရည်၊ -ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊ -ပုဇွန်ခြောက်ထောင်း - အနဲငယ်စီ၊
-မြေပဲလှော် ထောင်း ထမင်းစာဇွန်း 2 ဇွန်း၊ -ငရုပ်သီးအလှော်မုန်. - ထမင်းစားဇွန်းတဝက်
- ကုလားပဲ အလှော်မုန်.- ထမင်းစားဇွန်း 1 ဇွန်း -ငရုပ်သီးစိမ်း -2 တောင့် ရေဆေးပြီး ပါးပါးလှီးထားပါ…
-နံနံပင် - ၂ ပင်ကို ရေဆေးပြီး ပါးပါးလှီးထားပါ -သံပုရာသီးတစိတ်။

မျှစ်ကို မီးပြင်းပြင်းနှင့် 15 မိနစ်ခန်.ထည်.ပြုတ်ပြီး ရေထည.်ထားသောဇလုံထဲသို. ဆယ်ထည်ပြီး အအေးခံကာ ရေညှစ်ပြီး နစ်လက်မခန်.လှီးထားပါ၊ ကြက်သွန်နီကိုအခွံခွာကာ  ပါးပါးလှီးပြီး နှစ်ရေလောက်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ။ မျစ်ကိုပါးပါးလှီးထားသောကြက်သွန်၊နံနံပင်၊ ငရုပ်သီးစိမ်း ၊ဆား၊ အရသာမှုန်.၊ ငံပြာရည်၊ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊ပုဇွန်ခြောက်ထောင်း ၊မြေပဲလှော်ထောင်း၊ ငရုပ်သီး အလှော်မှုန်.၊ကုလားပဲအလှော်မုှန်.၊ နံနံပင်နှင့် သံပုရာသီးတခြမ်း ကိုညှစ်ထည်.ကာ သမအောင် ဖွဖွနယ်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီးရှင်၊ သက်သတ်လွတ်စားသုံးသူများလဲ ပုဇွန်ခြောက်ထောင်းနှင့်
ငံပြာရည် မထည်.ပဲသုပ်စားနိုင်ပါတယ်ရှင်…

Comments

Popular posts from this blog

သက်သတ်လွတ်မုန့်ဟင်းခါး

ကြိုက်သူများအတွက် `` တို့ဟူးနွေး ပြုလုပ်နည်း ´´

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်