မြန်မာပဲငါးပိအစပ်ချက်

ပဲငါးပိအစို....................၂၀ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ...................၁လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ.................၅တက်
ငရုတ်သီးခြောက်တောင့်....၅တောင့်
ငရုတ်သီးစိမ်း..................၅တောင့်
နံနံပင်.. ........................အနည်းငယ်

ကြက်သွန်နီ ၊ ဖြူ ၊ငရုတ်ခြောက်တောင့်တို့ကိုရောပြီးညှက်အောင်ထောင်းပါ။

ခရမ်းချဉ်သီးကိုပါးပါးလှီးပါ။
ငရုတ်သီးစိမ်းကိုခပ်ကြီးကြီးလှီးပါ။

ဒယ်အိုးရဲ့အောက်ခြေမှာထော င်းထား သောကြက်သွန်အရောကိုထည့်ပြီး၊နနွင်းမှုန့် ၊အရောင်တင်နှင့် ဆား၊ဟင်းခတ်မှုန့် ကိုထည့်ပါ(ဆားမထည့်ခင်ပဲငါးပိအရသာကိုမြည်းစမ်းထားဖို့လိုပါမည်)

ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ခရမ်းချဉ်သီးနှ

ခရမ်းချဉ်သီးအနှစ်ကျပြီဆိုမှ ပဲငါးပိထည့်ပြီးမွှေ ပေးပါ။

ပဲငါးပိထည့်ပြီးရေခမ်း၊ဆီပြန်၊အနှစ် ကျအောင်တစ်ကြိမ်အဖုံးပိတ်ပြီးချက်ပါ။

မီးဖိုပေါ်မှချ ကာနီးလျှင် နံနံပင်လေး အုပ်ပေးပါ။

တို့စရာတွေအဖြစ် ဇီးဖြူ သီး၊သခွားသီး၊တာအိုးရွက်(ဖက်ချီပိုး)၊နံနံပင်၊ သခွပ်ပွင့်ပြုတ်၊ ဂေါ်ဖီးအစိမ်း၊ဆူးပန်းရွက်လေးတွေနဲ့တွဲဖက်ထားပါတယ်။
င့်ငရုတ်သီးစိမ်းထည့် ပြီးဆီအနည်းငယ်ထည့်ကာ အဖုံးအုပ်ကာရေခမ်း ဆီပြန်သည်အထိချက်ပါ။

Comments

Popular posts from this blog

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်

တို့ဟူးသုပ်

မျှစ် အစပ်ကြော်