သီးစုံအစိမ်းကြော်


ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ

ဂေါ်ရခါးသီး ၁ လုံး
ဂေါ်ဖီပန်းပွင့် တစ်ဝက်
ဥဝါ ၁ ဥ
ရွှေပဲသီး ၁၀ဥ
ဆီကျက်၅ ကျပ်သား
မြေပဲ ၅ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ ၁ ဥ
ကြက်သွန်ဖြူ ၃မြွှာ

ပြင်ဆင်ပုံ

၁။ မြေပဲရေဆူစိမ်ပြီး အခွံနွှာ၍ နူးရုံပြုတ်ပါ။
၂။ ဂေါ်ရခါးသီး၊ ဥဝါတို့ကို အံစာတုံးပုံ လှီးထားပါ။ ပန်းပွင့်အနေတော်လှီး ရွှေပဲသီးကို ထက်ဝက်ပိုင်းထား။ ဥဝါနှင့်ဂေါ်ရခါးသီးကို ရေဆူတွင်ထည့်ပြီး ဆယ်၍ သန်ခါနှင့်စစ် ထားပါ။
၃။ တရုတ်ကြက်သွန်မြိတ်၊ နံနံပင် အရိုးကို အနေတော်လှီးထားပါ။

ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်

ဒယ်အိုးဆီကျက်လျှင် ကြက်သွန်ဖြူ/နီ ဆီသတ်၊ ဂေါ်ရခါးသီး၊ ဥဝါထည့် သမအောင်မွှေး၊ ဂေါ်ဖီပန်းထည့်၊သကြား ဆားထည့်ပြီး သမအောင်မွှေ၊ ငရုတ်သီးထည့်၊ မြေပဲပြုတ်ထည့် သမအောင် အသာအယာမွှေပြီး ဖိုမှချပါ။ ကြိုက်လျှင် ကော်ရည် ကျဲကျဲဖျော်လောင်းထည့်၊ ကျက်လျှင် ချပြီးသုံးဆောင်ပါ။ မြေပဲ ပြုတ်ရည် ထည့်ချက်ပါ။


Comments

Popular posts from this blog

တို့ဟူးသုပ်

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်

ပဲ ကြော် (သို့) ပဲကပ် ကြော်