ပဲပြားအစာသိပ်ကြော်
ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ
ပဲပြား ၁တုံး
ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ ၁ မြွှာ
ဥဝါ ၁ လက်မခန့်
ဗိုလ်စားပဲ ၂ တောင့်
ပြင်ဆင်ပုံ
၁။ ပဲပြားကို ထောင့်တန်းလှီးထား။ အတွင်းသားကို ဇွန်းဖြင့် ကော်ထား။
၂။ ပဲပြားအတွင်းသားများကို ကြေအောင်ချေထားပါ။
၃။ ဥဝါ၊ ဗိုလ်စားပဲ၊ ကြက်သွန်နီ/ဖြူ ချင်းတို့ကို သေးသေးနုတ်နုတ် စဉ်းထားပါ။
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
ဆီ စတီးဇွန်းတစ်ဝက်ခန့်ကို ကျက်အောင်ချက်၊ ဆီ ကျက်လျှင် လှီးထားသော အစာများကိုကြော်ပါ။ အေးလျှင် ပဲပြားတွင် အစာသိပ်၊ အပေါ်ယံကို ကော်မှုန့်ဖြူးပြီးလိမ်းပေးပါ။ သို့မဟုတ်က ကော်မှုန့်ကို ရေပျစ်ပျစ်ဖျော်ပြီး ဆမ်းပေး။ ဆီများများဖြင့် အစာသိပ်ထားသော ပဲပြားကိုကြော်ပြီး ချဉ်ငန်စပ် ဖြင့် တို့စားပါ။
Comments
Post a Comment