ပဲပြားသုပ်
ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ
ပဲပြား (တောင်ကွမ်း)
ဆီ
ကြက်သွန်ဖြူဥကြီး
သခွားသီး
ပဲငံပြာရည်
သံပရာရည်
ကြက်သွန်နီကြော်
ငရုတ်သီးမှုန့်
ပြင်ဆင်ပုံ
၁။ ပဲပြား (တောင်ကွမ်း)ကို လေးစိတ်စိတ်ပြီး ကြော်ပါ။
၂။ ကြက်သွန်ဖြူ ပါးပါးလှီးပါ။ သခွားသီးကို သင့်လျော်စွာလှီးထားပါ။
၃။ ကြက်နားရွက်၊ မှိုခြောက်တို့ကို ရေစိမ်ထားပါ။
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
ပဲပြားကြော်၊ ကြက်သွန်ဖြူလှီးပြီးသား သခွားသီးတို့ထဲ သို့ ပဲငံပြာရည်၊ ဆီကျက်၊ ကြက်သွန်နီကြော်၊ သံပရာရည်၊ ငရုတ်သီးမှုန့်ထည့်ပြီးသုပ်ပါ။ ပြီးလျှင် ကြက်နားရွက်၊ မှိုခြောကံ တို့ထည့်သုပ်ပြီး သုံးဆောင်ပါ။
Comments
Post a Comment