ဆီးဖြူသီးကြော်ချက်


ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ

ဆီးဖြူသီး
ကြက်သွန်နီ/ဖြူ၊ချင်း
ငရုတ်သီးခြောက်
ပဲငံပြာရည်

ပြင်ဆင်ပုံ

၁။ ငရုတ်သီးခြောက် ခပ်များများ၊ ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ/နီ တို့ကို မညက်တညက် ထောင်းပါ။
၂။ ဆီးဖြူသီးနှင့် ငရုတ်သီးစိမ်းတို့ကို လှီးထည့်ထားပါ။

ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်

ထောင်းထားသည့် ငရုတ်သီးခြောက်၊ ကြက်သွန်ဖြူ နီ တို့ကို ဆီသတ်ပါ။ နီရောင်လာလျှင် လှီးထားသည့် ဆီးဖြူသီး၊ငရုတ်သီးစိမ်းတို့ကိုထည့်ပါ။ ထို့နောက် ခရမ်းသီးနှင့် ပဲငါးပိ အနည်းငယ်ထည့်၊ ဆား၊ ပဲငံပြာရည်ခတ်ပြီး သုံးဆောင်ပါ။

Comments

Popular posts from this blog

တို့ဟူးသုပ်

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်

ပဲ ကြော် (သို့) ပဲကပ် ကြော်