ကျောက်ဖရုံသီးဟင်းချို


ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ

ပဲနီ
ကျောက်ဖရုံသီး
ကြက်သွန်ဖြူ
ပဲငံပြာရည်

ပြင်ဆင်ပုံ

၁။ ပဲနီကို ပွက်ပွက်ဆူအောင်ကျို၍ ပဲဖတ်ကိုစစ်ယူပါ။
၂။ ကျောက်ဖရုံသီးကို သင့်အောင်တုံးထားပါ။
၃။ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ၁လုံး၊ (ဝါ) ၂ လုံးခန့် ဓားပြားရိုက်ထားပါ။

ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်

ရေကို မီးဖိုပေါ်မှာတည်ပြီး ပဲငါးပိထောင်းထည့်ပါ။ ထို့နောက် ကျောက်ဖရုံသီး အတုံးကလေးများထည့်ပါ။ နူးလျှင် ဓားပြားရိုက်ထားသော ကြက်သွန်ဖြူထည့်ပါ။ ဆား၊ ပဲငံပြာ ရည်တို့ သင့်အောင်ထည့်ပြီး သုံးဆောင်ပါ။

Comments

Popular posts from this blog

သက်သတ်လွတ်မုန့်ဟင်းခါး

ကြိုက်သူများအတွက် `` တို့ဟူးနွေး ပြုလုပ်နည်း ´´

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်