ပဲစဉ်းငုံဆီပြန်
ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ
ပဲစဉ်းငုံ ၅ ကျပ်သား
ကြက်သွန်ဖြူ ၂ မြွှာ
ချင်း အနည်းငယ်
ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး
ဆီ ၅ ကျပ်သား
ပြင်ဆင်ပုံ
၁။ ပဲစင်းငုံရေဆေး အမှိုက်ရွေးပြီး နူးအိလာအောင် ရေခမ်းပြုတ်။
၂။ ကြက်သွန်ဖြူ ဓားပြားရိုက်၊ ကြက်သွန်နီ ခပ်ကြမ်းကြမ်းလှီးပါ။
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
ဆီချက်အိုးထဲသို့ ကြက်သွန်ဖြူထည့်၊ အနည်းငယ်ကြာ လျှင် ကြက်သွန်နီထည့်၊ နနွင်းထည့်၊ ကြက်သွန်မွှေးလာလျှင် ပြုတ်ထားသည့် ပဲထည့်၊ ဆားထည့်ပြီး အသာမွှေပါ။ ဆီပြန်လာလျှင် ချ၍သုံးဆောင်ပါ။
Comments
Post a Comment