ပဲစဉ်းငုံဆီပြန်


ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ

ပဲစဉ်းငုံ ၅ ကျပ်သား
ကြက်သွန်ဖြူ ၂ မြွှာ
ချင်း အနည်းငယ်
ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး
ဆီ ၅ ကျပ်သား

ပြင်ဆင်ပုံ

၁။ ပဲစင်းငုံရေဆေး အမှိုက်ရွေးပြီး နူးအိလာအောင် ရေခမ်းပြုတ်။
၂။ ကြက်သွန်ဖြူ ဓားပြားရိုက်၊ ကြက်သွန်နီ ခပ်ကြမ်းကြမ်းလှီးပါ။

ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်

ဆီချက်အိုးထဲသို့ ကြက်သွန်ဖြူထည့်၊ အနည်းငယ်ကြာ လျှင် ကြက်သွန်နီထည့်၊ နနွင်းထည့်၊ ကြက်သွန်မွှေးလာလျှင် ပြုတ်ထားသည့် ပဲထည့်၊ ဆားထည့်ပြီး အသာမွှေပါ။ ဆီပြန်လာလျှင် ချ၍သုံးဆောင်ပါ။

Comments

Popular posts from this blog

တို့ဟူးသုပ်

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်

ပဲ ကြော် (သို့) ပဲကပ် ကြော်