ဒိန်ခဲချက်


ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ

ဒိန်ခဲ(ချီးစ်)
ခရမ်းချဉ်သီး
ငရုတ်သီးခြောက်
ကြက်သွန်နီ/ဖြူ
ကြက်သွန်မြိတ်၊နံနံမြိတ်

ပြင်ဆင်ပုံ

၁။ ကြက်သွန်နီလှီး၊ ငှရုတ်သီးစိမ်း လေးစိတ်စိတ်ထားပါ။
၂။ ဒိန်ခဲ(ချီးစ်)ကို နှစ်ပုံပုံပါ။ ၁ ပုံကို ပါးပါးလှီးပြီးတစ်ပုံထောင်းပါ။

ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်

ကြက်သွန်နီ၊ ငရုတ်သီးခြောက်၊ ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို ဆီသတ်ပြီး ဒိန်ခဲ၊ ခရမ်းချဉ်သီးများများ၊ ဆီ၊ ဆား၊ နနွင်း တို့ကိုပါရောပြီးလုံးပါ။ ရေအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ ခရမ်းချဉ်သီး ကြေ၍ ဆီပြန်လျှင် ကြက်သွန်မြိတ်နှင့် နံနံမြိတ်တို့ကို အပေါ်က အုပ်၊ နွမ်းလျှင် ချ၍သုံးဆောင်ပါ။

Comments

Popular posts from this blog

တို့ဟူးသုပ်

ပဲခြမ်းကြော်သုပ်

ပဲ ကြော် (သို့) ပဲကပ် ကြော်